Pilot Antwerpen

Doe mee!

Wilt u ook minder in de file staan en verbeterde reistijden? U kunt twee nieuwe en verbeterde verkeers- en navigatiediensten testen als u regelmatig in de Antwerpse regio rijdt. Meld u vandaag nog aan! Maak hieronder uw keuze voor een dienstverlener die bij u past. Op de site van de dienstverlener leest u meer over de eventuele vereisten (aan uw auto voor BMW rijders of aan uw telefoon voor de services van Be-Mobile of Livecrowd mobility).

Kies hier uw dienstverlener

Is het logo niet aanklikbaar, dan biedt deze dienstverlener nog geen service aan, of kunt u zich nog niet aanmelden.

Welke diensten kunt u testen?

Slimme tunnel service

In de Antwerpse regio kan snelwegverkeer via twee tunnels de rivier de Schelde oversteken: de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel. De Kennedytunnel is de drukste tunnel van Vlaanderen. De Liefkenshoektunnel is een toltunnel en hierdoor vaak minder druk. Met de nieuwe slimme tunnel service krijgt u bij grotere verkeersdrukte in de Kennedytunnel een alternatieve route door de Liefkenshoektunnel voorgesteld. Wanneer u de aangeboden omleiding in uw navigatiesysteem accepteert, krijgt u een voucher waarmee u gratis door de Liefkenshoektunnel kan rijden. Met deze service wordt getest of het verkeer evenwichtiger verdeeld kan worden over beide Scheldetunnels.

Start: oktober 2019

Hoe werkt de slimme tunnel service?

 

 

Slim spreiden van verkeer_1.pdf
Download hier de infographic ›

Rijstrookinformatie

Deze service biedt informatie in de auto (via een app op uw smartphone) over de informatie op de signaleringsborden. Dit betreft snelheidslimieten, open en gesloten spitsstroken en gesloten rijstroken (door incidenten of wegwerkzaamheden).

Start: oktober 2019

Verbeterde informatie over wegwerkzaamheden

Informatie over de exacte locatie van wegwerkzaamheden of de duur van de wegwerkzaamheden is niet altijd nauwkeurig. Denk bijvoorbeeld aan ongeplande werkzaamheden. Als onderdeel van dit project verbeteren we de kwaliteit van informatie over wegwerkzaamheden door gegevens van verschillende partners, maar ook derden, samen te voegen en te toetsen aan feedback van weggebruikers en zogenoemde Floating Car Data (FCD). De verbeterde datastroom wordt door de service providers geëvalueerd en eventueel toegepast in hun bestaande producten. Voor deze dienst hoef je je dus niet aan te melden.

Start: december 2019