Pilot Amsterdam

Doe mee!

Wilt u ook minder in de file staan en verbeterde reistijden? Of bijdragen aan veiliger en schoner verkeer?
Meld u dan vandaag nog aan en test nieuwe en verbeterde verkeers- en navigatiediensten in de regio Amsterdam.

Maak hieronder uw keus voor een aanbieder die bij u past. Op de site van de aanbieder leest u meer over de eventuele vereisten aan uw telefoon.

Kies hier uw dienstverlener

Is het logo niet aanklikbaar, dan biedt deze dienstverlener nog geen service aan, of kunt u zich nog niet aanmelden.

Welke diensten kunt u testen?

Informatiedienst over milieuzones voor  vrachtwagenchauffeurs

Deze nieuwe service is speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. Het biedt informatie over milieuzones, zodat u het gebied indien nodig kunt vermijden en boetes vermijd. Vanaf 2020 biedt de service u ook een omleidingsroute aan. Hierin wordt rekening gehouden met momenten dat de dynamische milieuzone nabij de RAI actief is. In dat geval mogen vrachtwagens en bussen namelijk wel de route door de milieuzone gebruiken. Bijvoorbeeld als het extra druk is, of de standaardroute is niet beschikbaar (ongeveer 60 dagen per jaar). Door deze dienst te gebruiken draagt u ​​bij aan het milieu in de stad en voorkomt u boetes!

Start: december 2019

Hoe werkt de milieuzonedienst?

Pro-actief route advies bij verwachte drukte

Bij dreigende files krijgt u via het navigatiesysteem tijdig een alternatieve route aangeboden met een betrouwbaardere reistijd. Om dit te kunnen doen, ‘voorspellen’ we files en hun impact 15 of 30 minuten vooraf. Door een alternatieve route te accepteren, voorkomt u  waarschijnlijk dat u met veel meer vertraging in de file op uw oorspronkelijke route komt. En door het betrouwbare alternatief te accepteren, helpt u ook de impact van de voorspelde file op de andere route te verminderen. Wanneer u deze service gebruikt, staat u dus niet alleen zelf minder tijd in de file, maar draagt u ook bij aan het verminderen van files op andere routes.

Start: december 2019

Hoe werkt pro-actief routeadvies?

Slim rijden en parkeren bij een evenement

Gaat u naar een concert of voetbalwedstrijd in de ArenA, Ziggo Dome of AFAS live? Rijd comfortabel en met minder vertraging naar uw evenementlocatie. Wij bieden u de optimale route, van huis naar parkeerplaats! We houden rekening met het actuele verkeer, uw herkomst en bestemming en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in de omgeving van de evenementlocatie.

Start: uitgesteld omdat er geen grote evenementen plaatsvinden als gevolg van de COVID-19 maatregelen

Verbeterde informatie bij wegwerkzaamheden

Informatie over de exacte locatie van wegwerkzaamheden of de duur van de wegwerkzaamheden is niet altijd nauwkeurig. Denk bijvoorbeeld aan ongeplande werkzaamheden. Als onderdeel van dit project verbeteren we de kwaliteit van informatie over wegwerkzaamheden door de data van verschillende partners, maar ook derden, te combineren en te toetsen aan feedback van weggebruikers en zogenoemde Floating Car Data (FCD). De verbeterde datastroom wordt door de service providers geëvalueerd en eventueel toegepast in hun bestaande producten. Voor deze dienst hoef je je dus niet aan te melden.

Start: december 2019